cam.gif Videógyűjtemény                                   cikk.jpg Cikkgyűjtemény
Laluska Balázs
Nekem ellenfélként volt szerencsém ellene játszani. Nagyon nehéz volt, igazi nagy termetű óriás, fantasztikus fizikai erővel, nagyon nehéz volt tartani...
 


Császár Gábor
Sajnos személyesen nem ismertem, azt mindenesetre tudom, hogy feltűnő személyiség volt. Én csak a csapatársaimtól tudom, milyen is volt valójában. Nagyon sajnálom, hogy nem ismerhettem meg jobban...
 


Thierry Omeyer
Ellenfélként akkor ismertem meg Mariant személyesen, amikor a Veszprém ellen játszottunk, illetve amikor a francia válogatottban Románia ellen léptem pályára a horvátországi világbajnokságon. Sportszerű és nagyon jó játékos benyomását keltette, remek érzés, megtiszteltetés volt ellene játszani. Amikor hírt kaptam a halálról, nem tudtam elhinni, nagyon letört, a családjára és őrá gondoltam.
 


Xavier O'Callaghan – FC Barcelona Borges
Először is Marian kiváló kézilabdázó, és nagyon jól tudom, hogy a Barcelona csapatának nagy szurkolója volt. Szimpatikus, vidám, közvetlen személyiségként él emlékeimben, akinek rengeteg barátja volt.
 


Rares Lucian Jurca (a Román Válogatott átlövője)
Körülbelül 8-9 évvel ezelőtt találkoztunk a román ifjúsági válogatottban. A legjobb barátokká váltunk, olyan volt számomra, mint egy testvér. Még most is őt tekintem a legjobb barátomnak.


Putics Barna
Csak nagyon szép emlékeim vannak róla. A Veszprémbe kerülése óta jóban voltunk, nyugodtan mondhatom, hogy baráti volt a kapcsolatunk. Mindig, bármi áron győzni akart, igazi csapatemberként szívét-lelkét beleadta minden mérkőzésbe. Egy nagy gyerek volt, akivel mindig lehetett hülyéskedni, folyamatosan nevetett és viccelődött, azonban mindig lehetett számítani rá.


Nikola Eklemovic
Csak pozitív emlékeim vannak róla. Az örökös mosolya felejthetetlen. Mindene volt a vidámság, a viccelődés és mindenkit vigasztalni próbált, akit szomorúnak látott. Nincsen olyan nap, hogy ne gondolnék rá. Egy nagyszívű óriás volt. Bánt, hogy pont a születésnapomon halt meg, ez örökre rányomja a bélyegét a további születésnapjaimra.
 


Németh Csaba (szakosztály igazgató, MKB Veszprém)
Az idejövetele után én foglalkoztam az ügyeivel, segítettem neki a lakással, az autójával kapcsolatos és egyéb papírmunkákat intézni. Az elején nehezen tudtunk kommunikálni, de az idő múlásával egyre jobban beszélt magyarul és jól megértettük egymást.
 


Mirza Džomba
Nagy tragédia érte Veszprémet, a klubot, az egész kézilabda társadalmat, nagyon sajnálom a történteket. Csupán játékosként ismertem, ellenfélként nem találkoztunk a pályán. Három csodálatos esztendőt töltöttem Veszprémben és sosem volt semmi probléma. Az emberek mindig kedvesen közeledtek felénk. Nem nagyon találok szavakat, az hírek részletekben értek el hozzám, nem is tudom pontosan, mi történt, mindenesetre rendkívül sajnálatos, hogy Marian már nincsen köztünk.
 


Michael Wiederer (az EHF Főtitkára)
Az EHF nevében szeretnék pár gondolatot megosztani Marianról. Bizton állíthatom, hogy Marian Cozma egyrészt a Bajnokok Ligája sorozat egyik legkiemelkedőbb teljesítményét nyújtó sportolója, másrészt a román nemzeti válogatott egyik fontos alapembere volt. Mi ilyen képet szeretnénk megőrizni róla, emlékeinkben így él tovább.


Marcus Ahlm (THW Kiel)
Marianról csak kellemes emlékeim vannak. Először a németországi Schlecker Kupán találkoztunk és remek sportemberként ismertem meg. Amikor a meccsek után beszélgettünk, úgy tűnt, mintha egy régi baráttal csevegnék. Mindig jó kedélyű, vidám volt, nagyon hiányzik Marian.
 
 


Liszkai Szilveszter
Mindig mosolygott. Nem emlékszem olyan pillanatra, amikor ne ezt tette volna. Mindig kapható volt a viccelődésre, egy igazi bohém volt. Kedves és közvetlen volt, segített mindenkinek, szerintem nem volt olyan ember, akivel ne ápolt volna jó kapcsolatot. Vereség után mindig ő húzta ki a csapatot a szomorúságból, aki jókedvre derített mindenkit.
 


Ivancsik Tamás
Csak jó emlékem van róla, egy nagy gyerek volt, aki nagyon szeretett élni. Az életszeretete, a vidámsága örökre megmarad bennem.
 


Iulian Stamate (a Román Válogatott beállója)
Régóta ismerjük egymást, talán 13-14 éves korunk óta. Érdekes, hogy sokáig egymás ellen játszottunk: először az egyesületeink ifjúsági csapataiban. A klub felnőtt csapatainál úgyszintén: ő a Dinamo Bukarest, én pedig a Steaua, a másik fővárosi csapat tagja voltam. Magyarországra érkezve ismét más egyesületnél folytattuk: ő Veszprémben, én Szegeden.
 
 


Ilyés Ferenc
Megmondom őszintén, hogy amikor idekerültem Veszprémbe kicsit tartottam tőle, hogy rám fog ’akaszkodni’, hiszen én beszélek románul. Aztán egy hét alatt úgy összebarátkoztunk, hogy onnantól sülve-főve együtt voltunk. Együtt jártunk kávézni, együtt jártunk szórakozni, együtt töltöttük az idő nagy részét. Előtte Marko Vujinnal volt nagy barátságban, fogalmazhatunk úgy, hogy én ’becsatlakoztam’ hozzájuk. Sohasem gondoltam volna, hogy erdélyi magyarként egy román emberrel ilyen jó barátságban leszek. Boldog vagyok, hogy a barátja lehettem. Annyira hiányzik, hogy sokszor fizikailag fáj.
 


Heister Zoltán (Szlovákia szövetségi kapitánya)
Emberként a horvátországi VB idején ismertem meg, hiszen egy csoportban szerepeltünk a Román Válogatottal és egy helyen laktunk. Szerény, kellemes egyéniség volt.
 


Gál Gyula
Az első emlékem Marianról az, hogy amikor utaztunk külföldre, úgy hívtuk, hogy turista: bárhova mentünk, hozta magával a fényképezőgépét és mindent lefényképezett. Olyan volt, mint egy kisgyerek, mindent meg akart örökíteni, amit látott.
 


Filip Jicha (THW Kiel)
2008-ban találkoztam Mariannal Veszprémben és rövid időt töltöttünk együtt. Ezalatt egy rendkívül közvetlen, szívélyes ember benyomását keltette. Nagyon sajnálom, hogy egy ilyen embert, sportolót veszítettünk el és reménykedem benne, hogy békében nyugodhat.
 
 


Alfred Gislason (THW Kiel)
Természetesen óriási veszteség egy ilyen nagyszerű játékos és óriási tehetség tragikus halála, mindannyiunkat mélyen megérintett a kézilabda berkein belül. Csak remélni tudom, hogy a családja és a barátai mielőbb feldolgozzák az eseményeket, ha egyáltalán lehetséges ez és kívánom, hogy hasonló soha többé ne forduljon elő egyetlen sportolóval sem.


Mocsai Lajos
Két éve vagyok itt edző, és a vele való találkozás volt az egyik legérdekesebb. Ő volt a csapat egyik legszínesebb egyénisége, már a méreteivel kitűnt. Minden edzőnek az a szakmai álma, hogy a keze közé kerüljön egy 190 – 200 cm-es magasságú játékos. A csapat ilyen alkatú játékossal egészen más stílusú kézilabdát tud játszani. Ez volt az első gondolatom, illetve nagyon szerencsésnek tartottam a Veszprémet és ezzel együtt magamat, hogy egy ilyen különleges adottságú játékost tudhatunk magunk mellett.
 
 


Iváncsik Gergő
Mint mindenki másnak, nekem is csak jó emlékem van róla. A csapatban ő volt az az ember, aki mindig mosolygott, aki pozitívan állt a jövőhöz és mindenben csak a jót látta, nagyon ritkán láttam szomorúnak. Mindene volt az élet.Dominik Klein (THW Kiel)
Sokat játszottunk egymás ellen a nemzetközi porondon, többször parázs csatát vívtunk nem csupán csapatszinten. Játékosként óriási motivációval lépett pályára minden alkalommal. Veszprémen kívül is nagy népszerűségnek örvendett főleg közvetlenségének köszönhetően.
 


Hajnal Csaba
Én nagyon szerettem, nemcsak mint játékost, hanem mint embert is. Soha nem volt benne rosszindulat, soha nem volt benne irigység. Aranyos volt, kedves volt, jól nevelt volt, engem mindig úgy szólított, hogy ’főnök’. És persze mindig éhes volt, mindig evett.


Žarko Sesum
Szinte minden napomat Mariannal töltöttem, a legjobb emlékeim hozzá fűződnek. Mindig pozitívan állt hozzá a megoldandó feladatokhoz és az élethez egyáltalán, vidám természetű ember volt. Így fogok emlékezni rá. Igazi küzdő volt a pályán, magasságát remekül tudta kihasználni, teljes erőbedobással játszott minden meccsen. Hihetetlen játékossá vált.


facebuc.jpg
 
Magyar English Veszprém Kézilabda Fan Club MKB Veszprém KFC INweb Informatika