Rares Lucian Jurca (a Román Válogatott átlövője)
 cam.gif Videógyűjtemény                                   cikk.jpg Cikkgyűjtemény
Körülbelül 8-9 évvel ezelőtt találkoztunk a román ifjúsági válogatottban. A legjobb barátokká váltunk, olyan volt számomra, mint egy testvér. Még most is őt tekintem a legjobb barátomnak.
Hogy miért is mondom ezt? Három évig játszottam együtt Mariannal a Dinamo Bukarestben, és a fővárosi élet újdonságként hatott rám, Marian és családja pedig sokat segített abban, hogy otthonosan érezzem magam Bukarestben, szinte családtagként kezeltek. Különleges élmény volt, szinte minden napunkat együtt töltöttük. Sosem unatkoztam mellette, ezt szerintem mindenki tudja, és azt is, milyen személyiség volt.
 
Rengeteg közös élményünk van, hiszen az időnk nagy részét együtt töltöttük. Szobatársam volt, amikor a nemzeti együttesben és a Dinamoban játszottunk. Minden nap valami új élmény ért bennünket, de mindközül a legmaradandóbb a Mallorcán eltöltött nyaralásunk. Ketten utaztunk Spanyolországban és remekül éreztük magunkat. Emlékszem, arról beszélgettünk, hogy mit kellene csinálni a nyáron a szezon befejeztével. Egyszerűen felszálltunk a repülőre és meg sem álltunk Mallorcáig. Előtte és utána a Fekete-tengernél jártunk, egy egész hónapot együtt töltöttünk, pihentünk, éltünk, ahogyan a fiatalok teszik.
 
Nagyon fontos, hogy tanuljunk ebből az esetből. Mindig gondolkodjunk, mielőtt cselekszünk! Nem kell tettlegesség ahhoz, hogy jól érezzük magunkat egy szórakozóhelyen. Ne akarjunk a legmenőbbek közé tartozni. Embereknek kell maradnunk minden körülmények között, hiszen az embert éppen a gondolkodás képessége emelte ki az állatvilágból. Meg kell beszélni a problémáinkat. A legfontosabb, hogy gondolkodjunk, mielőtt bármit cselekszünk, hiszen ha gondolkodás nélkül ököllel próbáljuk megoldani a problémát, mindig tragédia lesz a vége. Nagyon nehéz erről beszélnem, hiszen óriási árat fizettünk: elvesztettünk egy barátot, egy sportolót és egy nagy embert. Nem csupán a fizikai adottságaira gondolok, hanem elsősorban arra, milyen személyiség és mekkora a szíve.
 
IMG_0007.jpg
 
 
facebuc.jpg
 
Magyar English Veszprém Kézilabda Fan Club MKB Veszprém KFC INweb Informatika