Ilyés Ferenc
 cam.gif Videógyűjtemény                                   cikk.jpg Cikkgyűjtemény
Megmondom őszintén, hogy amikor idekerültem Veszprémbe kicsit tartottam tőle, hogy rám fog ’akaszkodni’, hiszen én beszélek románul. Aztán egy hét alatt úgy összebarátkoztunk, hogy onnantól sülve-főve együtt voltunk. Együtt jártunk kávézni, együtt jártunk szórakozni, együtt töltöttük az idő nagy részét. Előtte Marko Vujinnal volt nagy barátságban, fogalmazhatunk úgy, hogy én ’becsatlakoztam’ hozzájuk. Sohasem gondoltam volna, hogy erdélyi magyarként egy román emberrel ilyen jó barátságban leszek. Boldog vagyok, hogy a barátja lehettem. Annyira hiányzik, hogy sokszor fizikailag fáj.
 
Nagyon jóban volt a családommal is, a keresztlányom imádta. A magyar Húsvétot például velem és a családommal töltötte Budapesten.
 
Abban a másfél évben, amikor együtt játszottunk óriásit fejlődött. Amikor még Szegeden játszottam, nem volt ilyen jó játékos, a taktikánk része volt, hogy engedtük lőni, nem védekeztünk rajta annyira szigorúan. Aztán fantasztikus játékossá vált, minden labdát megfogott, sokszor edzésen is rácsodálkoztunk, hogy mikre képes. Maximálisan kihasználta a magasságát, az adottságait, a világ egyik legjobb beállósa lett belőle.
 
Biztos vagyok benne, hogy a szurkolók soha nem fogják elfelejteni és méltó módon fogják ápolni az emlékét. Szeretném, ha a következő generációk is majd megtudnák, hogy ki volt ő, milyen ember volt és azt, hogy mennyire szerették az emberek.
 
 
facebuc.jpg
 
Magyar English Veszprém Kézilabda Fan Club MKB Veszprém KFC INweb Informatika